Veel mensen hebben een vooroordeel klaar over Rock Werchter, vaak denken ze dat hier alleen maar rockbands optreden. Maar Rock Werchter is het grootste pop- en rockfestival wat in België plaatsvindt. En welke andere grotere festivals vind je in België? Lees snel verder.

Festival Rock Werchter

Dit festival wordt vanaf 1975 georganiseerd in Werchter. Gedurende vier dagen zijn er vier podia waar ongeveer twintig internationale artiesten van wereldklasse optreden. Elk jaar weet de organisatie een legendarische line-up te regelen. Daarnaast scoort dit festival veel punten, omdat het festivalterrein er legendarisch uitziet. Dit jaar heeft de organisatie Pearl Jam weten te strikken voor het hoofdpodium. Andere wereldartiesten die optreden zijn onder andere Metallica, Imagine Dragons en de Red Hot Chili Peppers. Omdat het festival vier dagen duurt kan er elke dag een andere band van wereldklasse optreden.

Andere festivals in België

België staat ook bekend om de andere festivals die hier worden georganiseerd. Tomorrowland is er hier één van. Dit is een festival dat in twee weekenden wordt gegeven. Internationale dj’s treden hier graag op, daardoor is er elk jaar een sterke line up. Er zijn totaal vijftien podia die indrukwekkend zijn aangekleed. Dit festival wordt graag bezocht door mensen vanuit de hele wereld. Een ander openluchtfestival wat elk jaar uitverkocht is, is Pukkelpop. Dit is een festival wat een gevarieerd programma aanbiedt. Dit festival wordt gehouden in Kiewit (Hasselt). Ook dit betreft een festival van vier dagen en is daardoor uitgegroeid tot één van de grootste festivals van Europa. Hier treden ook artiesten uit verschillende muziekgenre op. Graspop is een festival wat vooral bij rock- en metal-liefhebbers in de smaak valt. Dit is een groot festival wat georganiseerd wordt in Dessel en duurt drie dagen. Grote artiesten uit de Rock- en Metalscene hebben hier weleens opgetreden. De organisatie weet elk jaar weer indrukwekkende en exclusieve acts te boeken.

Pas op met verslaving

Veel festivalbezoekers houden het niet alleen bij een alcoholische versnapering. Tegenwoordig is het doodnormaal dat op festivals ook drugs gebruikt wordt. Pas hiermee op. Laat je goed voorlichten over drugs, want een verslaving wil je niet. Mocht je toch het gevoel hebben dat je geen grenzen hebt wat betreft drugs, zoek dan hulp. Ga naar je huisarts en vraagt voor een behandeling drugsverslaving. Er zijn mensen die je kunnen helpen met je verslaving.

Leave a Reply